از فتنه 78 چه می دانید؟
💠 واکاوی فتنه ۷۸ کوی دانشگاه / قسمت اول
قبل از برگزاری اجتماع دانشجویی شب هفدهم تیرماه در کوی دانشگاه، تراکتی در کوی پخش شد مبنی بر “ما در اعتراض به تعطیلی روزنامه سلام تجمع میکنیم.” شخصی که این برگهها را پخش کرد، شفیعی نام داشت که آن زمان دانشجو نبود، بلکه کارمند جهاد کوی دانشگاه بود و جالب است همین فرد بعداً توسط مصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزیر کشور به سمت دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در وزارت کشور اصلاحات ترفیع پیدا کرد.
روزنامههای اصلاحطلب از چند روز قبل از برگزاری تجمعات غیرقانونی تعدادی از دانشجویان و دانشجو نمایان در کوی دانشگاه پیشبینی کرده بودند که این اتفاقات به وقوع میپیوندد. این روزنامهها که از همان زمان بهدلیل تیترهای هماهنگ شده به روزنامههای زنجیرهای معروف شدند، از همان روز اول تیتر کشته شدن و به خاک و خون کشیده شدن دانشجویان در کوی دانشگاه را برای خود انتخاب کردند و این در حالی بود که در روز 18 تیر هیچکس کشته نشد و در فردای آن روز بود که عزت ابراهیمنژاد به قتل رسید.
تیتر اول روزنامه پس از 18 تیر روزنامه خرداد جالب توجه است، این روزنامه در 19 تیر 78 صفحه اول خود را با این تیتر درشت به چاپ میرساند «کوی دانشگاه تهران به خون کشیده شد» و تعداد دیگری از روزنامههای موسوم به زنجیرهای آن زمان از کشته شدن 3 تا 5 نفر و همچنین مجروح شدن صدها تن از دانشجویان خبر دادند. «قتل حداقل 2 دانشجو در حمله نیروی نظامی به خوابگاه قطعی است.» این مطلبی است که در روزنامه روز بیستم تیرماه صبح امروز چاپ شده بود. روزنامه «نشاط» هم همچون روزنامههای همطیف، در تحلیلهای خبری خود، بیشتر به تحریک و دامن زدن به تشنجات اقدام میکرد.
بر خلاف نوشته روزنامههای زنجیرهای که تیتر زده بودند: «اجساد شهدای دانشجو! را به ما تحویل دهید» هیچ فردی در شب 18 تیر کشته و یا شهید نشد! روزنامههای دوم خردادی، حتی اسامی شهدا را هم چاپ کردند، یعنی دقیقاً کاری که در فتنه 88 نیز تحت لوای 72 شهید انجام دادند و باز هم این پروژه به شکست خورد. قبل از به وقوع پیوستن حوادث کوی دانشگاه بود که تئوریسینهای جبهه اصلاحات از جمله سعید حجاریان بیان کرده بودند اصلاحات برای بقا خون میخواهد صحبتی که در فتنه ۸۸ نیز به کرات از آنان شنیدیم بسیاری از تحلیلگران بر این باورند حوادث کوی دانشگاه و بعد فتنه 88 دقیقاً برای همین مسئله بود که اصلاحات بتواند با پروژه شهید سازی ریشههای سست جریان خود را محکم نماید. علاوه بر نشریات اصلاحطلب، بسیاری از مسئولین سیاسی نیز با موضعگیریهای خود تأثیر فراوانی بر التهاب فضای سیاسی و دانشجویی داشتند. مصطفی تاجزاده که خود عضو کمیته تحقیق و تفحص شورای عالی امنیت ملی بود و هم اکنون نیز موضعگیریهای شاذ او شمشیر کشیده شده برروی نظام است در مصاحبهای با یک روزنامه ایتالیایی اعلام کرد: «در حال حاضر میدانیم که دو نفر در این حادثه کشته شدهاند!» موسوی لاری وزیر کشور و رییس شورای امنیت کشور نیز در این باره گفت: «ادعای دفتر تحکیم وحدت درباره کشته شدن دانشجویان و برگزاری مراسم بزرگداشت، ادعایی کذب و کار بسیار بدی بود که باید به این تخلف دفتر تحکیم رسیدگی شود».
#ادامه_دارد